Expats komen uit het buitenland en worden ingehuurd door Nederlandse bedrijven of worden uitgezonden door buitenlandse bedrijven. Zij blijven meestal tussen 1 en 3 jaar hier in Nederland werken en gaan vervolgens weer naar een ander land. Dit heeft voor u -als verhuurder- een aantal voordelen: een expat heeft meestal een hoog inkomen en zij hebben vaak een overeenkomst met hun werkgever. U heeft hierdoor meer zekerheid met betrekking tot de huurbetaling.

Tips om uw woning te verhuren aan expats

Denkt u erover om uw woning of tweede woning te verhuren aan expats? Dan zijn er een aantal handige tips die u kunt toepassen:

  • Als uw woning er netjes uitziet en in goede conditie is, wordt uw woning aantrekkelijker om te huren. Daarnaast is de kans ook groter dat de huurder er netjes mee omgaat. Het is ook een pluspunt als u de woning neutraal inricht. De huurder heeft dan meer mogelijkheden om het iets persoonlijker in te richten.
  • Verhuur uw woning met goede voorzieningen. Hieronder valt bijvoorbeeld WiFi in het hele huis, koffiezetapparaat, magnetron, oven, wasmachine en droger, vaatwasser en een smart televisie.
  • Expats willen het liefst een gemeubileerde woning. Als het uw tweede woning is, doet u er goed aan om deze neutraal in te richten met alle voorzieningen die hierboven beschreven staan. U vergroot hiermee de kans om de woning te verhuren.

Voordelen van een verhuur makelaar

Als u een verhuur makelaar inschakelt, kan dit aardig wat voordelen opleveren:

  • Een verhuur makelaar heeft een groot netwerk van expats en internationale studenten. U vindt hierdoor sneller een huurder voor uw woning.
  • Uw woning krijgt aandacht omdat deze ‘in de etalage’ staat van de makelaar. Op die manier heeft u veel exposure.
  • De verhuur makelaar regelt de bezichtigingen, u heeft hier geen omkijken naar.
  • De verhuur makelaar maakt eventueel professionele foto’s van de woning.
  • Een verhuur makelaar kan jou voorzien van advies, omdat verhuren aan expats een andere aanpak vraagt dan ‘normaal’ verhuren.

Een van de grote voordelen van samenwerken met ons, is dat wij vele jaren ervaring hebben en gespecialiseerd zijn in de expat markt. Door ons grote netwerk is uw woning snel verhuurd aan een geschikte kandidaat, wat leegstand voorkomt. Een ander groot voordeel is dat wij op basis van no cure no pay werken. U betaalt dus alleen als wij een geschikte huurder hebben gevonden.

Heeft u vragen over het verhuren van uw woning? Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag.

Contact